Κάλεσμα

Ελεύθερη οικονομία και το ισχυρό κράτος: Μερικές σημειώσεις πάνω στο κράτος

Περίληψη

Η κρίση του 2008 λέγεται ότι επανέφερε το κράτος, και η ανάκαμψη του, με την σειρά της, φαίνεται να αποκαλύπτει μετα-νεοφιλελεύθερες τάσεις. Αυτό το αναλυτικό πλαίσιο υπονοεί μία σύλληψη της αγοράς και του κράτους ως δύο ξεχωριστών τρόπων κοινωνικής οργάνωσης, και το αιώνιο ερώτημα σχετικά με μία τέτοια σύλληψη είναι αν η αγορά έχει αυτονομία έναντι του κράτους, ή το κράτος έναντι της αγοράς. Η κοινωνική τους συγκρότηση ως διακριτές μορφές κοινωνικών σχέσεων δεν εγείρεται. Αυτή η εργασία υποστηρίζει ότι το καπιταλιστικό κράτος είναι θεμελιωδώς ένα φιλελεύθερο κράτος. Αυτή η σύλληψη συνεπάγεται την τάξη ως την καθοριστική κατηγορία της μορφής και του περιεχομένου του. Λέξεις-κλειδιά κράτος, κεφάλαιο, τάξη, κρίση, νεοφιλελευθερισμός, μετα-νεοφιλελευθερισμός, ελεύθερη οικονομία, ισχυρό κράτος, πολιτική οικονομία, κριτική

διαβάστε όλο το κείμενο εκτύπωση κειμένου

Μάθε να ζεις χωρίς αφέντες

Περίληψη

Μια συνέντευξη με τον Slavoj Zizek από τον Oscar Guardiola-Rivera Λονδίνο, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2007

διαβάστε όλο το κείμενο εκτύπωση κειμένου

Η Ψυχή στην Δουλειά: Από την Αλλοτρίωση στην Αυτονομία

Περίληψη

Παρουσίαση του βιβλίου "Η Ψυχή στην Δουλειά: Από την Αλλοτρίωση στην Αυτονομία" του Μαρξιστή θεωρητικού της Αυτονομίας Φράνκο Μπεράρντι (Bifo), Μάρτιος 2010.

διαβάστε όλο το κείμενο εκτύπωση κειμένου

Το κίνημα των Ultras και οι πολιτικές επιρροές του

Περίληψη

Άρθρο σχετικά με το πώς η πολιτική στον Ιταλικό χώρο, δεξιά και αριστερή, επηρέασε τα γκρουπ των ultras στις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας και πως επέδρασε στην εξέλιξη αυτών των γκρουπ οπαδών μέχρι σήμερα.

διαβάστε όλο το κείμενο εκτύπωση κειμένου

ενότητες

τελευταίες μεταφράσεις

προς μετάφραση

Τα κείμενα με το προς μετάφραση είναι σε διαδικασία μετάφρασης