Κάλεσμα

Η ΣΧΙΖΟΕΙΔΗΣ ΚΙΝΗΣΗ

Περίληψη

Αναφορά των δεδομένων αξόνων με γνώμονα και σκεπτικό των οποίων αναπτύχθηκε η παρακάτω μετάφραση: Η μετάφραση που ακολουθεί< αν και σίγουρα επιδέχεται περαιτέρω επιμέλειας και διορθώσεων, τίθεται στη βάση της αυτονόητης αναγκαιότητας του ταξικού αγώνα, την διαχρονική εξέλιξη ή ανακύκλωση του σε ιστορικό επίπεδο, αλλά και την επέκταση του δίκιου, των κεκτημένων αλλά και των διεκδικήσεων του σε διαταξικές σφαίρες με επίμονο στόχο την κατάργηση της εκμετάλλευσης και των ταξικών διακρίσεων, αλλά και κατ’ επέκταση των κοινωνικών που προκύπτουν από ένα τόσο παράλογο και καταστροφικό σύστημα ολοκληρωτισμού όπως ο καπιταλισμός και η εξέλιξη του, με παρασιτικού πάντα όρους, προκειμένου να επιβιώσει τρέφεται από τις σάρκες του.

διαβάστε όλο το κείμενο εκτύπωση κειμένου

Η κρίση του μέτρου στην τέχνη. Μια συνέντευξη με τον Paolo Virno.

Περίληψη

Μια Ελαστικοποιημένη Ύπαρξη Ο Ευάλωτος Δημόσιος Τομέας Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια διεθνής ρητορική αναφορικά με την έννοια επισφάλεια {precarity} ή αστάθειας ή προσωρινότητα {precariousness}, που ωθείται τόσο από τις ευρωπαϊκές κοινωνικές μετακινήσεις, ενώ παράλληλα απασχολεί και πολιτικούς φιλοσόφους όπως ο Paolo Virno. Η επισφάλεια {precarity} αναφέρεται στη σχέση μεταξύ των προσωρινών και ελαστικών συμφωνιών, συνθηκών και σχέσεων εργασίας. Ως εκ τούτου, χαρακτηρίζεται από αδυναμία προβλεπτικότητας και ασφάλειας για παρόν και μέλλον. Καθορίζει τις συνθήκες διαβίωσης ολοένα διευρυνόμενων ομάδων στην κοινωνία. Πρόκειται για μια συνθήκη εργασιακών σχέσεων, η οποία εμφανίζεται ταυτόχρονα σε πολλές θέσεις μέσα στην κοινωνία, ως συνεπεία του νεοφιλελεύθερου και των επιταγών της μεταφορντικής οικονομίας. Η μεταφορντική οικονομία χαρακτηρίζεται από διόγκωση του τριτογενούς τομέα παραγωγής (άυλη παραγωγή), όπου δίνεται έμφαση στην παραγωγή πληροφοριών, υπηρεσιών και απαιτείται διαρκής ευελιξία . Το ίδιο πράγμα ισχύει για το δημιουργικό/παραγωγικό τομέα: η ευέλικτη παραγωγή και η μεταφορά [outsourcing] εργασίας, συνιστούν χαρακτηριστικές πτυχές της οικονομίας/εμπορίου υπηρεσιών. Τέτοιες συνθήκες μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πολιτισμικό επίπεδο, όπως η τέχνη, η κουλτούρα και η επικοινωνία.

διαβάστε όλο το κείμενο εκτύπωση κειμένου

ΖΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Περίληψη

Κατά την επιστροφή μου στην πόλη του Μάαστριχτ, τον Ιανουάριο του 2010, μετά από μια διετή απουσία, καθώς βρισκόμουν στη Μόσχα καλύπτοντας τις απαιτήσεις μιας έρευνας (αναφορικά με το συσχετισμό των ζώων και της φιλοσοφίας) για την Ακαδημία Jan Van Eyck, μου προέκυψε ως αναγκαιότητα η ιδέα οργάνωσης ενός κοινοτικού σεμιναρίου (στο Μάαστριχτ). Προϋπήρχε ένα χρονοδιάγραμμα εικοσιτετράωρου σεμιναρίου, του οποίου διοργανωτές ήταν η κολεκτίβα Chto Delat και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Vpered, στο Nizhny Novgorod. Παράλληλα, οι ίδιοι σχηματισμοί, με αφορμή την Πρωτομαγιά, προγραμμάτιζαν ένα φόρουμ το οποίο θα εστίαζε στην δημιουργικότητα των εργατών της Μόσχας, και θα διαρκούσε σαρανταοκτώ ώρες.

διαβάστε όλο το κείμενο εκτύπωση κειμένου

Πράττοντας εντός, ενάντια και πέρα από τη σφαίρα της αλλοτριωμένης εργασίας, γνωστής ως μισθωτή σκλαβιά

Περίληψη

Η καρδιά των κοινωνικών κινημάτων, που εκκολάπτονται και εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον εκείνων που διατυπώνουν ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές αναλύσεις και κινούνται με γνώμονα αυτές, χτυπά στο ρυθμό της αντίδρασης, αμφισβήτησης, εναντίωσης και εν τέλη αντίστασης στη χειμαρρώδη λογική που εκλύει ο καπιταλισμός, της οποίας οι επιπτώσεις συμπαρασύρουν όλη την κοινωνία και αποτυπώνονται σε όλο το φάσμα της ζωής.

διαβάστε όλο το κείμενο εκτύπωση κειμένου

ενότητες

τελευταίες μεταφράσεις

προς μετάφραση

Τα κείμενα με το προς μετάφραση είναι σε διαδικασία μετάφρασης